latinica  ћирилица
27/01/2018 |  14:41 | Аутор: РТРС

Гдје је на свијету пиво најјефтиније?

Када је ријеч о пиву, свако има своју мјеру. Неки уживају у пола литра, други више воле мање чаше и три децилитра популарног напитка од хмеља. Лист Лонли Планет пише гдје је на свијету најјефтинија пинта пива.
Пиво (Фото: Thinkstock) -
Пиво (Фото: Thinkstock)

Иначе, пинта (британска) износи нешто више од пола литра пива (568 милилитара), тако да ће ови резултати рећи колико гдје кошта отприлике пола литра пива.

Дакле, ако се случајно нађете у кафићу у главном граду Венецуеле - Каракасу, не морате да бринете да ли ћете наручити рунду за екипу. Наиме, мало више од пола литра пива платићете у просјеку 0,58 евра, па ако сте напољу с друштвом од 6,7 пријатеља, тура ће вас изаћи само 4 евра!

На супротној страни, као град у којем се точи најскупље пиво, нашао се Дубаи. Ту просјечна цијена пинте износи 9,85 евра, па је тамо тешко платити популарни напитак и себи, камоли другима.

Истраживање је спроведено у 177 свјетских градова, а установљено је да ћете, наручујући пиво, банкротирати и у Дохи (9,85 евра), Рејкјавику (8,50 евра) и Ослу (8,1 евра).

С друге стране, након Каракаса, литре јефтиног пива попићете у Ташкенту (0,67 евра) и Лагосу (0,72 евра), који су други и трећи најјефтинији пивски градови планете.

На листи се нашао и Београд са 1,67 евра.

Извор: Агенције