latinica  ћирилица
04/02/2018 |  19:50 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Бања Мљечаница- Знатна улагања у обнову (ВИДЕО)

У Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију - Бањи Мљечаница код Козарске Дубице значајно се улаже у обнову, да би објекат испунио европске стандарде.
Бања Мљечаница - Фото: РТРС
Бања МљечаницаФото: РТРС

У посљедњих годину дана ова бања је на сигурном путу економске стабилизације. Обновљени су смјештајни капацитети на другом спрату централног објекта, реконструишу се бунгалови, а донацијом предсједника Републике Милорада Додика од 21. 000 марака, у бањи ће бити саниран и лифт.

Љековита сулфатно-сулфидна вода, која се за лијечење користи више од 5.000 година, савремене терапијске процедуре, стручно медицинско особље и атрактивна природа на обронцима Козаре, само су неки од разлога што се у бањи Мљечаница свакодневно тражи мјесто више.

У прилог иде и завршетак обнове смјештајних капацитета на другом спрату централног објекта. Пацијенти који се сјећају како је изгледала раније, кажу да је бања доживјела препород.

Све је резултат домаћинског пословања, каже руководство бање. Смањили су расходе, а повећали приходе.

У посљедњих годину дана, значајно је урађено. Стигла је и донација из Кабинета предсједника.

- Желим да истакнем да смо прије пар дана потписали уговор са фирмом за санацију лифта. Вриједност радова је 21.000 и то је донација предсједника Републике, кажеДраган Брдар, директор ЈЗУ Специјална болница за физикалну медицину и рехабилитацију Мљечаница.

Синиша Марковић, спец. физикалне медицине и рехабилитације, истиче да највише пацијената долази искључиво на лијечење, међутим, у задње вријеме је доста развијен јмало луксузнији програм у виду ручних, подводних масажа, неких релакс програма.

У наредном  периоду у плану је санација кровне конструкције Бање Мљечаница, чији је смјештајни капацитет око 150 кревета.