latinica  ћирилица
09/02/2018 |  10:44 | Аутор: РТРС

Спектакуларно бјекство Србина из аустријског затвора

Бјекство затвореника поријеклом из Србије из болнице у Шердингу, било је толико спектакуларно да су му медији у Аустрији посветили велику пажњу.

Како коментаришу медији, осуђеник (43), осим криминалне каријере, могао је слободно да буде и глумац по томе како је "одиграо" улогу да би побјегао. Држављанин Србије био је у притвору након што је осуђен због преваре и требало је да "одлежи" до децембра 2019..

Међутим, како пишу аустријски медији, очигледно му се није допадало у затвору па је ријешио да побјегне.

Током ноћи између петка и суботе он је испровоцирао тучу са затвореницима са којима дијели ћелију, при чему је задобио повреде, а сада, након што је побјегао, учесници туче тврде да је сам себи нанио повреде.

Пошто је у суботу због повреда био пребачен у болницу у Шердинг, гдје га је у недјељу посјетила породица, син му је, како се чини, непримијећено дотурио мобилни телефон, преко којег је договорио детаље бјекства.

У понедјељак послије подне почео је у соби да повраћа, због чега је чувар отворио прозор - да би ушао свјеж ваздух у собу.

Управо то је и чекао затвореник, који је скочио на радијатор на зиду испред прозора, а затим с другог спрата на улицу гдје га је чекао син у колима, којима су побјегли.

Само 20 километара од мјеста бјекства полиција је зауставила возило, али је у њему затекла само помагача бјекства, док је отац побјегао у непознатом правцу. Против сина је поднесена пријава за пружање помоћи при бјекству за шта му пријети казна до двије године затвора.

Извор: Танјуг