latinica  ћирилица
13/02/2018 |  19:48 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Арт поп диве Фивер Реј и Севдализа на Егзиту

Карин Дреијер, познатија и као Фивер Реј, и Севдализа наступиће у оквиру програма фестивала Егзит, који ће бити одржан од 12. до 15. јула у Новом Саду, најавили су организатори.
Егзит - Фото: B92
ЕгзитФото: B92

Апсолутна икона музичке сцене 21. вијека Карин Дреијер на Тврђаву долази на врхунцу каријере, са хедлајнерским позицијама најзначајнијих фестивала овог љета, као што су Примавера или Мелт, који ју је издвојио међу три главна хедлајнера фестивала заједно са Флоренце енд д машин и The xx.

Такође са бендом, уз јединствен и веома визуелан наступ, на овогодишњи Егзит долази још једна изразито актуелна авангардна поп звијезда и тренутно водећа трип-хоп умјетница Севдализа.

Актулени албум "ISON", те сјајни наступи и упечатљиви спотови иранску умјетницу лансирали су на позорнице водећих свјетских фестивала.

На Егзит стижу и жестока појачања која предводи легендарни њујоршки хардкор састав Медбол, повратници на бину Експлозив, који доносе три деценије енергије, страсти и позитивног духа.

На Тврђаву марширају и водећи ратници екстремне сцене Брујерија који ће премијерно наступити на овим просторима.

Неће мањкати ни панк звука, јер први пут у Србију стиже и тренутно најтраженији европски панк бенд Лајонс ло, док ће првог дана публику распаметити један од најцјењенијих младих кросовер треш метал бендова - шведски Доктор Ливинг Дед.

Долазе и младе снаге свјетске треш-спид метал сцене, састав Ивил инвејдерс, као и познати паган металци Скајфорџер, чувени и по томе што су извели и прву метал оперу.

Публика најфуриозније бине ˜Егзита слушаће и норвешки панк-хардкор састав Експлоудинг хед синдром, непредвидиве канадске хардкор панкере Боидс, и након дуже паузе, домаће дет металце Бане.

За локално појачање на бини Експлозив биће заслужан новосадски хардкор панк бенд Фирст флејм, публику ће раздрмати и домаћи Мад фектори, док из далеког Сибира стижу ветерани грув метала Rhemorha.

Загребачки спид треш металци старе школе Лив и домаћи Терорхамер, са својим треш блек метал звуком, употпуниће епску поставу ове Егзитове бине.

Извор: Танјуг/РТС