latinica  ћирилица
15/02/2018 |  19:43 | Аутор: РТРС

Вукићевић: Србија ће се радовати сваком успјеху БиХ

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић поручио је да ће се Србија радовати сваком успјеху БиХ, јер жели да сви грађани и народи западни Балкан граде као заједничку кућу.
Станимир Вукићевић - Фото: СРНА
Станимир ВукићевићФото: СРНА

"БиХ сусједу са којом имате богате културне, националне, па и породичне везе, Србија посматра као партнера у остваривању стратешких циљева будућег развоја, не само ове двије земље, него и региона у цјелини", рекао је Вукићевић на пријему у Сарајеву поводом Дана државности и Дана војске Србије.

Он је на скупу у хотелу "Европа", који је организовао са изаслаником одбране Сашом Николићем, захвалио свим представницима институција и организација, као и пријатељима у БиХ на свесрдној подршци коју је имао током оба мандата на функцији амбасадора Србије у БиХ.

"БиХ је са спољнотрговинском размјеном од 1,7 милијарди евра један од најзначајнијих партнера Србије, а Србија је са 1,2 милијарде евра један од највећих инвеститора у БиХ", нагласио је Вукићевић.

Он је рекао да ће дипломатску каријеру наставити у Абу Дабију, престоници Уједињених Арапских Емирата.

Дан државности - Сретење обиљежава се у Србији на дан када је у Крагујевцу 1835. године усвојен први српски Устав - Сретењски устав који је практично означио и почетак стварања самосталне и независне државе.

Дан државности се обиљежава и као знак сјећања на 15. фебруар 1804. године када је Карађорђе подигао Први српски устанак и повео борбу за ослобођење од Турака.

Извор: СРНА