latinica  ћирилица
16/02/2018 |  08:38 | Аутор: РТРС

Тачи: Мотив убиства Ивановића криминалне природе

Косовски предсједник Хашим Тачи тврди да за сада нема индиција које би алудирале на то да је убиство Оливера Ивановића било етнички мотивисано, а да први подаци указују на криминалне, мафијашке мотиве.
Тачи (Фото:AP Photo/ Visar Kryeziu) -
Тачи (Фото:AP Photo/ Visar Kryeziu)

Тачи сматра да ће "истина изаћи на видело, иако ће некога то болети".

"Истрага о убиству Оливера Ивановића се наставља. За сада нема индиција које би алудирале на етнички мотивисан случај, али прве информације указују на криминалне, мафијашке мотиве. Сарађиваћемо са српским властима како бисмо добили адекватне информације", рекао је Тачи за телевизију Н1.

Упитан откуд зна да је убиство криминалне природе кад за сада нема никаквих јавних резултата, Тачи је рекао да се ради о прелиминарним подацима истражних органа.

"Даље не могу да говорим. Ту су и релевантне институције које ће дати своје резултате. Међутим, можда постоје и криминалне структуре повезане са одређеним политичким круговима", рекао је Тачи.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара испред сједишта своје странке у сјеверном делу Косовске Митровице, а истрага о том убиству је још у току, без, колико је јавности познато, било каквих резултата.

Извор: Taнјуг