latinica  ћирилица
16/02/2018 |  10:51 ⇒ 14:50 | Аутор: РТРС

"Незапослену дјецу погинулих и несталих бораца ослободити плаћања партиципације"

Секретар Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац изјавила је да је став ове организације да дјеца погинулих и несталих бораца која нису запослена треба да буду ослобођена плаћања партиципације у лијечењу.
Амбуланта - Фото: Глас Српске
АмбулантаФото: Глас Српске

Граорац је рекла Срни да су о овом ставу на јучерашњом састанку у Бањалуци упознали директора Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дејана Кустурића.

Она је навела да је на састанку било ријечи о могућности добијања јефтинијих лијекова за ову популацију и прилагођавању листе лијекова конкретном обољењу.

Према њеним ријечима, представници Републичке организације сматрају да чланови породица погинулих, од којих су већина старија популација, треба да имају предност код пријема у неким административним и здравственим установама, конкретно на специјалистичке прегледе и операције.

"У наредном периоду организоваћемо састанке са представницима Министарстава здравља и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске на којима ћемо покушати пронаћи конкретна рјешења", закључила је Граорац.

Извор: Срна