latinica  ћирилица
16/02/2018 |  13:23 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

МУП ФБиХ: Траже се починиоци инцидента на Амбасади Србије

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајева раде на проналаску починиоца инцидента у Амбасади Србије у Сарајеву на чијем је улазу залијепљен плакат са нацртаном мртвачком главом и натписом "четници", кажу у МУП-у.
Плакат са мртвачком главом на згради Амбасаде Србије у Сарајеву - Фото: СРНА
Плакат са мртвачком главом на згради Амбасаде Србије у СарајевуФото: СРНА

Портпарола МУП-а Кантона Сарајево Сувада Кулдија рекла је Срни да је оперативни дежурни МУП-а Кантона Сарајево јуче обавијештен да је на огради, поред зграде Амбасаде, "окачен један транспарент".

Према њеним ријечима, на лице мјеста упућена је патрола полицијске станице Центар који су затекли полицијског службеника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ и обавили разговор са њим, а након тога обавијестили тужиоца Кантоналног тужилаштва.

Тужилац је наредио да се обави увиђај, а утврђено је да је на металној капији улаза у двориште Амбасаде залијепљен папир на коме се налази слика и текст.

На улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву непозната лица залијепила су у сриједу, 14. фебруара, навече плакат на коме је нацртана мртвачка глава, испод које пише "Четници костобацани".

Извор: Срна