latinica  ћирилица
16/02/2018 |  13:49 | Аутор: РТРС

Тадић: Увредљиви плакат на амбасади - крајње глуп чин

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић изјавио је Срни да је лијепљење увредљивог плаката на ограду зграде Амбасаде Србије у Сарајеву бесмислен и крајње глуп чин, којим се показује висок ниво примитивизма у односу према дипломатским представништвима, у овом случају Амбасади Србије.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

Он је изразио чуђење да нико од "политичких екстремиста" из Федерације БиХ није већ преузео одговорност за учињено, јер у таквим ситуацијама се обично то дешава.

"Када полиција буде открила о коме је ријеч, а нема разлога да се то не деси имајући у виду систем обезбјеђења који постоји када су амбасаде у питању, биће много јасније ко стоји иза тога и каква је била стварна намјера ове провокације", рекао је Тадић.

Он истиче да је нереаговање званичних органа Федерације БиХ израз ниског степена политичке културе.

"Било би потпуно логично да су званични представници Федерације БиХ изрекли осуду овог чина или да су га подржали, уколико се евентуално слажу са њим", истакао је Тадић.

На улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву непозната лица залијепила су у сриједу навече плакат на коме је нацртана мртвачка глава, испод које пише "Четници костобацани".

Извор: Срна