latinica  ћирилица
16/02/2018 |  15:25 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

Завршена реконструкција мокрих чворова у ОШ "Алекса Шантић" у Војковићима (ВИДЕО)

Пред почетак другог полугодишта завршен је пројекат обнове и реконструкције мокрих чворова у Основној школи "Алекса Шантић" у Војковићима, финансиран са 20.000 марака, које је обезбиједио Кабинет предсједника Српске.
Основне школе - Фото: РТРС
Основне школеФото: РТРС

Поред овог, у основној школи у Трнову у току је замјена столарије, док се очекује да ће ускоро почети и изградња сале за физичко васпитање у Основној школи "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи.

Од када је почела са радом, у школи "Алекса Шантић", прије нешто више од четири деценије, ријетко се улагало у постојећу инфраструктуру. Мокри чворови и инсталације били су дотрајали, што је отежавало услове рада, како наставницима ,тако и ученицима.

Блаженка Васић предсједница Школског одбора ОШ "Алекса Шантић" каже да су санацијом и адаптацијом санитарних чворова побољшани здравствено хигијенски услови.

Радови су почели крајем прошле године и све је испоштовано у предвиђеном року. Овим пројектом завршена су сва улагања у обнову ове школе.

"Сада је школа комплетно реновирана. Гледаћемо у наредном периоду да радимо на вањском уређењу, али отом потом", истакао је Дејан Лужајић директор ОШ "Алекса Шантић".

Ово није једини пројекат улагања у основно образовање на подручју Источног Срајева. Већ је почела замјена столарије у Основној школи у Трнову, док је у плану и изградња сале за физичко у Основној школи "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи.

Посланик СНСД-а у НСРС Марко Видаковић истиче да су у оквиру истог пројекта обезбјеђена средства за основну школу у Трнову за замјену вањске столарије.

"Надам се да ће и тај пројекат бити готов у наредном периоду, а оно што још планирамо јесте да се обезбједе средства за изградњу фискултурне сале за ОШ "Петар Петровић Његош".

Влада Српске прије неколико година дала је преко два милиона марака за изградњу сала у Основној школи "Алекса Шантић" у Војковићима, а финансирала је и изградњу школе "Петар Петровић Његош" у Источној Илиџи.