latinica  ћирилица
16/02/2018 |  15:26 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Народна библиотека "Владимир Гаћиновић" у Билећи наградила највриједније читаоце (ВИДЕО)

Поводом празника Сретења Господњег, Народна библиотека "Владимир Гаћиновић" у Билећи организовала је књижевно-музички програм под називом "Ми волимо књигу".
Библиотека - Билећа - Фото: РТРС
Библиотека - БилећаФото: РТРС

Овом приликом колектив библиотеке наградио је највриједније читаоце у 2017. години.

Светлана Вукајловић једна је од пет највриједнијих, али и најстаријих чланова билећке библиотеке. У ову установу, каже, долази деценијама.

"Књига све значи, књига је једини пријатељ, у овој библиотеци можете наћи сваки наслов што тражите. На располагању је сва врста литерартуре. Презадовољна сам што сам добила ово признање", истиче Светлана.

Диплому и симболичну награду у виду књиге добио је и највриједнији основац за прошлу годину- Даница Радмиловић. Осим школске лектире и обавезне литературе, Даница редовно прати и нова издања прилагођена свом узрасту.

"Много волим да читам. Љубав према књизи сам наслиједила од својих сестара и родитеља. Последња књига коју сам прочитала је "Три мускетара", прича Даница.

Оваквим акцијама, кажу из билећке библиотеке, настоје популаризовати писану ријеч и књигу, као и укупно дјеловање ове културне установе.

"Ово све радимо у циљу популаризације књиге, библиотеке и читања. Намјераавамо да овакве промоције и признања и у будућности приређујемо. У прошлој години имали смо 1.100 читалаца, што је велики број за један овако мали град. Наравно да ћемо у наредном периоду радити на повећању броја наслова и читалаца", рекла је Ирена Вукоје директорица ове библиотеке.

Са више од осамдесет година постојања билећка Народна библиотека, најстарија је културна установа на подручју Источне Херцеговине. Тренутно располаже са 25.000 књига.