latinica  ћирилица
16/02/2018 |  15:46 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Кошарац: Сарајево није промијенило ћуд у односу према Србима!

Шеф Клуба СНДС-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац оцијенио је да инцидент са лијепљењем плаката са мртвачком главом на улазу у Амбасаду Србије у БиХ говори да Сарајево није промијенило своју политичку и националну ћуд када је ријеч о односу према Србима.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац каже да инцидент говори о политичкој клими коју производе бошњачке политичке организације, као и да се у Сарајеву ништа не дешава случајно.

"Сарајево није промијенило своју политичку и националну ћуд када је ријеч о односу према Србима у БиХ и уопште српском народу јер да јесте дефинитивно би било која од политичких структура која доминантно окупља бошњачки народ реаговала и осудила такво понашње", рекао је Кошарац.

Он је истакао да то још једном потврђује да постоји синтеза политичких странака које окупљају бошњачки народ и невладиног сектора чији је дио у Сарајеву био мобилисан са јасном намјером да пошаље ружну поруку.

"Оно што додатно усложњава ситуацију јесте порука лидера тих невладиних организација предсједнику Републике Српске Милораду Додику и српском народу у БиХ. Мислим да је политика Додика као предсједника Републике искључиво оријентисана на уставни капацитет Српске и позицију српског народа у БиХ која је у складу са европским стандардима, односно са регулативама које дефинишу људска права и слободе", напоменуо је Кошарац.

Он је додао да је званична политика предсједника Републике заштита права људских слобода свих грађана Српске, али и вођење одговорне политике према српском народу у БиХ.

"У Сарајеву се ништа не дешава случајно. Постоји потпуна синтеза политичког дјеловања између политичких организација и невладиног сектора, па је искориштен јучерашњи Дан државности Србије да се направи врста притиска на све оно што у складу са Дејтонским споразумом и Уставом обавља Република Српска и Србија", истакао је Кошарац.

Он је оцијенио да је ово једна врста кампање против базичних интереса Срба са обје стране Дрине и притисак који се производи у Сарајеву да би се погоршали односи између Срба и Бошњака у БиХ.

Извор: СРНА