latinica  ћирилица
16/02/2018 |  16:27 ⇒ 18:29 | Аутор: РТРС

"Фајненшел тајмс": Приједор је град бизниса (ВИДЕО)

Приједор је град будућности, према оцијенама "Фајненшел тајмса". Добио је два признања.
Град бизнса - Фото: РТРС
Град бизнсаФото: РТРС

Уз град Приједор по једно признање су добили Зворник и Бијељина.

Подсјећамо, БФЦ сертификат – повољно пословно окружење за инвестиције, печат је Приједора већ двије године. Потврда долази и од привредника, који деценијама послују и повећавају обим производње.

Перо Гаврановић власник фабрике намјештаја из Приједора каже да сваке године улажу одређен дио средстава и настоје да одраде што боље, да би могли да конкуришу на европском тржишту.

"А то да ли је Приједор повољно мјесто за инвестирање?! Моје мишљење је да јесте", истакао је Гаврановић.

Према оцјени "Фајненшел тајмса" Приједор је једини на простору БиХ препознат у двије области као један од десет најуспјешнијих.

"Овакве се награде заиста не могу добити нити случајно, нити без основа. Ово је заиста на чврстим основама нашег рада, наших постојећих организационих јединица и свега што ми јесмо", наводи Мирјана Остојић вођа Тима за пријављивање према "Фајненшел тајмсу" града Приједора.

Управљање трошковима, област је у којој је Приједор крунисан трећим мјестом међу микро градовима Европе.

У конкуренцији, од чак, 22 хиљаде европских микро градова у области "Стратегија директних инвестиција", Приједор је међу десет најбољих.

"Освојили смо девето мјесто и тиме показали да смо повољно мјесто за инвестиције, те да смо стартешки припремили све процедуре организацијске јединице, као и подстицаје, који су у корист инвеститорима, а како би били што конкурентнији, навео је Миленко Ђаковић градоначелник Приједора.

Уручивање признања биће одржано у Кану 13. марта, гдје ће присуствовати и представници града Приједора.