latinica  ћирилица
16/02/2018 |  18:51 ⇒ 17/02/2018 | 08:57 | Аутор: РТРС

Зашто се разликује кантонално од ентитетског наоружавања?

Постоји, као што говори Андреј Николаидис, етички и логички неодржива могућност: да је један те исти став, у овом случају потез, погрешан кад га заузму лидери Срба и Хрвата, а исправан кад га се држе лидери Бошњака...
Оружје - Фото: РТРС
ОружјеФото: РТРС

Наручи тако Милорад Додик велики контингент оружја намијењен ентитетској полицији. Стићи ће тако 1. марта из крагујевачке "Црвене заставе" 1.500 аутоматских пушака ознаке М05Е1, чија је појединачна цијена 380 америчких долара, те још 1.000 пушака ознаке М92, које по комаду стоје 360 долара. Укупна цијена наруџбе је 930 хиљада долара, што је отприлике милион и по (1.500.000) КМ.

И диже се босанско-бошњачки плебс! Рат! - деру се Бошњаци на сав глас. Руси, рат, отцјепљење! СТАВ, турски политички магазин на босанском језику како га назива Тарик Хаверић, се позива на "стручњаке" па нам објашњава како "то може бити добар темељ за војску". Како кажу, "ако један батаљон чини 700 људи, с тим бројем пушака могу се направити три батаљона. Али то није све, не зна се с колико оружја тренутно располаже Република Српска".

Профашистичко гласило САФФ се није огласило својим ауторским радом, већ преноси тако разне осуде Додика и његове одлуке, чак и коментар угледног Гардиана, који изражава забринутост због куповине ових пушака и продубљивања руског утицаја у подијељеној и економски осиромашеној Босни и Херцеговини. Највише забринут је наравно Емир Твитераш Суљагић, који је у посљедњих 12 сати објавио неких 10 постова на тему Милорада Додика и наоружања МУП-а Републике Српске.

Но, најгори коментар је онај Авде Авдића са портала Журнал. Авдо се у ауторском тексту на поменутом порталу пита зашто не реагује Бакир Изетбеговић, "љути коалицијски противник СДА - Фахрудин Радончић", СДП и на крају ДФ. Каже, "док Додик набавља дуге цијеви, Бакир наручује цијеви за водовод" - инсинуирајући можда тако да и Сарајево треба набавити дуге цијеви умјесто водоводних?

Кад не лези враже - МУП КС планира набавку ватреног оружја вриједности преко милион марака. Како наводи портал БУКА, а може се видјети на официјелној веб страници МУП-а Кантона Сарајево у документу "План набавки управе полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајева за 2018. годину" наведено је како ће у другом, трећем и четвртом кварталу 2018. године бити реализована Набавка специјалне полицијске опреме (ватрено оружје) и то вриједности од 1.150.000 КМ!

И диже се опет босанско-бошњачки плебс! А не, другарице и другови - не диже се нико. Не заузеше СТАВ у првом САФФу ни Емир Суљагић, ни Авдо Авдић, ни ини забринути грађани, босанско-херцеговачке патриоте што милион и по конвертибилних марака које су могле ићи за набавку цијеви за Водовод или за рјешавање проблема загађења зрака, иде полицији која ће их сутра тући а можда и упуцати ако се изађу жалити и протестовати јер у Сарајеву нема питке воде и чистог зрака.

А зашто се разликује бошњачко наоружавање од српског наоружавања, да парафразирам Андреја Николаидиса?!

Срби су према забринутим грађанима, убице и геноцидаши, па ће овим оружјем и даље убијати, а можда и извршити и нови геноцид над преосталим Бошњацима у Републици Српској. Бошњаци то нису. Њихова религија је религија мира.

Наоружање ентитетског МУП-а служи застрашивању. Наоружање кантоналног МУП-а не служи.

Ентитетски МУП се нема право наоружати, али нема ништа спорно ако се МУП КС наоружа оружјем у износу скоро истом као и ентитетски МУП.

Постоји, као што говори Андреј Николаидис, етички и логички неодржива могућност: да је један те исти став, у овом случају потез, погрешан кад га заузму лидери Срба и Хрвата, а исправан кад га се држе лидери Бошњака. Значи, када Додик одлучи да ће се наоружати то је за осуду, и требамо се забринути, али кад МУП једног кантона набавља ватреног оружја колико и 49% државе, разлога за бригу нема!

И није проблем, као што Авдо Авдић каже у гостовању на Н1, да "у Сарајеву не размишљају шта ради Додик", већ управо супротно! Размишљају и превише! Толико да се Марксова изјава да је религија опијум народа може преформулисати у: Срби су опијум Бошњака.

Јер од бављења Додиком и Србима, Бошњаци не размишљају шта (им) ради Бакир, у гледања у Бањалуку од смога и загађеног зрака не виде Сарајево, од указивања на фашизам у Бањалуци не виде све већу исламизацију и ретрадиционализацију Сарајева. Од оружја у РС-у не виде оружје у Сарајеву.

Бошњаци, разумијем да је рат био недавно, да сте протјерани и побијени, и да су ране још свјеже али оволика паника и хистерија је ван сваке памети. Од свих проблема које имате у Сарајеву, највећи проблем вам није Додик и наоружавање. На крају крајева, наоружавање је одобрила СДА.

Аутор: Минел Абаз, Прометеј.ба