latinica  ћирилица
16/02/2018 |  20:24 ⇒ 17/02/2018 | 13:01 | Аутор: РТРС

Шпирић: Мектић треба да се извини и призна грешку (ВИДЕО)

Изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића, како Српска наоружава полицију да се обрачуна са онима који не мисле као тренутна власт, само су покушај скретања пажње са недавног интервју који је Мектић дао за Вечерњи лист, изјавио је у нашем Дневнику плус посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Никола Шпирић.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић каже да су сви јасно чули да је Мектић рекао да се у Сребреници десио геноцид и да сада покушава да нас убиједи да то нисмо чули.

- У најмању руку сам очекивао да се извини грађанима Српске, и да призна грешку, а он то још није урадио. Од његовог доласка за министра безбједности БиХ, такве изјаве готово да нисмо чули ни од Бошњака, а посебно од Хрвата, јер је он постао политичар из Републике Српске који увесељава Сарајево - каже Шпирић.

Коментаришући најављену кандидатуру предсједника Српске и лидера СНСД-а Милорада Додика за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, Шпирић је рекао да се тој кандидатури не радују представници Бошњака јер знају да ће Додик, као снажан ауторитет, смањити њихову улогу у овој институцији.

- Снага његове ријечи и дјела сврставају га у ред најозбиљнијих политичара, не само у Српској и БиХ, него и регионално. Са Додиком се не могу играти, са њим се мора разговарати и преговарати, а три године је трајала игра са Србима у Сарајеву - изјавио је Шпирић.