latinica  ћирилица
16/02/2018 |  20:56 ⇒ 21:01 | Аутор: РТРС

Бањалучанин Мирослав Милић пријети самоубиством због глади у породици

Мирослав Милић из Бањалуке, због глади каже да више не зна шта да ради и да размишља о најгорем.
Бањалучанин због глади пријетио самубиство у Центру за социјални рад (фото: ATV) -
Бањалучанин због глади пријетио самубиство у Центру за социјални рад (фото: ATV)

Петоро Милића живи у туђих 30 квадрата и страхују да би због дуга за струју могли да заврше на улици.

"Не вјерују да немамо јер је стан реновиран од помоћи након поплава, и ништа није наше", каже Мирослав и додаје да су јутрос долазили из Центра за социјални рад.

"Јутрос су дошли, причали да није то тако катастрофално како изгледа. Видјели двије наранџе што ми је комшиница донијела пошто сам прехлађен, па ми донијела да имамо. Није то тако страшно, ми ћемо видјети да се одобри то рјешење да се одобри та помоћ, па ће послати они кад то дође", препричава Мирослав Милић.

Мирослав каже да од новембра чека приступ јавној кухињи, али узалуд. У Центру за социјални рад кажу да све раде у складу са законом, и да је породици одобрена једнократна новчана помоћ од 400 марака.

"Породица Милић налази се у подршци система социјалне заштите кроз повремена материјална давања, јер се ради о члановима породице који су радно способни и који су дужни да брину о задовољењу својих животних потреба", истичу у Центру за социјални рад.

Комшије кажу да Милићима помажу колико могу, и да је њихова прича истина.

"Стравично је кад видим њега и ту дјевојчицу, мала колико је, двије године, трећа година на контејнеру да скупља жељезо и којешта", рекла је комшиница Јела Врањеш.

"Некада дође вријеме па немају хљеба, мени је жао овога дјетета а жао ми је и њих. Кад имам даднем им шта могу", каже Нада Трбојевић.

Мирослав каже и да се задужио у продавницама и пекарама да би дјеца имала шта да једу. Мјесечно живе од 90 марака, а и он и супруга су више од 10 година на бироу.

Извор: Независне новине