latinica  ћирилица
16/02/2018 |  22:19 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

Градишка: Одиграна представа "Корак у будућност" (ФОТО)

У Градишци је вечерас одиграна представа "Корак у будућност", аутора Нелета Карајлића и Вулета Журића.
Градишка: Корак у будућности - Фото: СРНА
Градишка: Корак у будућностиФото: СРНА

У представи, која говори о ситуацији у српском друштву, повезују се прошлост и будућност чувеним цитатима великана попут Петра Кочића, Петра Петровића Његоша, Јована Дучића, Иве Андрића, Бранислава Нушића и Николе Тесле, који су актуелни и данас.

Неле Карајлић каже да је представа намјенски писана за манифестацију "Дани Српске у Србији" са идејом да буде одиграна само тада, али да су, због великог интересовања публике, одлучили да направе њену дужу верзију као образовну причу о нашој прошлости, садашњости и будућности, са дозом хумора.

Карајлић каже да поруку "како и шта даље" у представи шаљу много паметнији људи од њега, са којима се не може мјерити.

Организатор представе "Корак у будућност", која је синоћ одиграна у Бањалуци, је Удружење грађана "Покрет позитивна Српска".

Представа Корак у будућност

Један од оснивача овог покрета Ненад Плотан истакао је да "Позитивна Српска" покушава да допринесе афирмацији културе, те да пуна сала Културног центра у Градишци показује да људи цијене оно што раде чланови овог покрета и њихови пријатељи, као што је Неле Карајлић.

"Ово није прва активност у Градишци којом покушавамо да анимирамо младе и покажемо да су знање, образовање и култура ослонац будућег развоја", рекао је Плотан.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић каже да Градишка има велелепни Културни центар, што су потврдили позоришни умјетници из региона, али и публику која воли позоришне представе.

"Градишку су некада називали "мали Београд" управо по богатим културним дешавањима и публици која и сада жели да буде присутна на таквим манифестацијама. Ми смо ту да подржимо праве ствари, као што је "Позитивна Српска", која афирмише ствараоце, умјетнике и младе људе који треба да остану да живе у Републици Српској", нагласио је Аџић.

Извор: СРНА