latinica  ћирилица
17/02/2018 |  19:09 ⇒ 19:17 | Аутор: РТРС

Куп Радивоја Кораћа: Звезда први финалиста

Црвена звезда први је учесник финала Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа пошто је у нишком Чаиру поразила ФМП – 98:82 (27:28, 24:16, 22:17, 25:21).

За разлику од меча против чачанског Борца, када је бранилац трофеја тек послије продужетка успио да избјегне сензацију, српски и регионални шампион био је далеко сигурнији против екипе из Железника и имаће прилику у недјељу да стигне до рекорде седме "Жућкове љевице".

Ипак, колико је сада црвено-бијеле служио шут (18/32 за два, 17/30 за три), толико нису били довољно квалитетни у одбрани, што је у првој дионици кажњавао расположени Филип Човић за вођство "Пантера" послије уводних десет минута игре.

Некадашњи плеј тима са Малог Калемегдана погодио је прва четири шута за три поена, али се све промијенило када је Душан Алимпијевић увео у игру Дилана Ениса.

Фантастични Канађанин покренуо је невјероватну серију са шест погођених тројки из исто толико покушаја, за својих 20 поена у првом полувремену, а испратили су га Тејлор Рочести и Милко Бјелица, па је Звезда на одмор отишла са осјетном предношћу.

Покушао је ФМП да узврати у наставку, у два наврата је успио да се врати на свега пет поена заостатка, али је ривал увијек имао спреман одговор, најчешће шутевима ван линије 6,75, и потпуно рутински и заслужено ријешио дуел у своју корист.

Најефикаснији у редовима побједника био је управо Енис који је остао на 20 поена (1/2 за два, 6/8 за три), за нешто мање од 19 минута у игри, а најбоље су га пратили споменути Бјелица са 16, односно Рочести са једним поеном мање и пет асистенција.

Истакли су се још и капитен Бранко Лазић са 13 поена и двије украдене, као и Марко Кешељ са девет.

С друге стране, ФМП је предводио сјајни резервиста Драган Апић са 21 поеном (7/9 за два), док је Човић уписао 19 (2/5 за два, 4/8 за три), уз пет успјешних додавања, али и чак осам изгубљених лопти.

Двоцифрен учинак имали су још Бориша Симанић са 14 поена и пет ухваћених лопти и Немања Ненадић са 12.

Друго полуфинале на програму је од 21 час, а састају се Мега Бемакс и Партизан.

Велико финале игра се сутра навече од 21 час.

Извор: Б92