latinica  ћирилица
21/02/2018 |  19:55 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

ЛЕ: Велики промашаји коштали Звезду елиминације у Москви!

Црвена звезда елиминисана је у шеснаестини финала Лиге Европе од ЦСКА пошто су у реваншу поражени минималним резутлатом у Москви – 1:0 (1:0).
Црвена Звезда -ЦСК - Фото: Screenshot
Црвена Звезда -ЦСКФото: Screenshot

Европска одисеја Црвене звезде завршила се у Москви. ЦСКА савладао београдске црвено-беле резултатом 1:0, и тако се пласирао у осмину финала Лиге Европе.

Црвена звезда се уздигнуте главе враћа у Београд из Москве, гдје је окончала европску (више него успјешну) епизоду.

ЦСКА – Звезда 1:0

Звезда је играла храбро у двомечу са фаворизованим ЦСКА, али то, овај пут, није било довољно како би црвено-бели наставили европско путовање.

Московљани су се боље снашли на "минус 12" у руској престоници, па су од самог старта наметнули ритам и били, руку на срце, бољи ривал.

Звезда је у неколико наврата показала да може да игра фудбал са искуснијим и богатијим екипама од себе, али данас екипа Владана Милојевића није успјела да обезбиједи да направи подвиг.

Црвено-бели су се сасвим добро држали у првом дијелу игре, а несрећно су на одмор отишли са голом заостатка.

У посљедњим секундама надокнаде времена првог полувремена, Фернандес је започео напад Московљана (можда је том приликом и играо руком), Кучајев са бока проиграо Алана Дзагоева, а овај матирао Борјана.

У наставку, Звезда је више ризиковала, па је ЦСКА дошао до неколико изгледних прилика. Ипак, најбоље и највеће је пропустила Звезда.

Славољуб Срнић је убацио лопту пред гол домаћих, Пешић избјегао офсајд замку и потпуно сам, са пет метара, промашио лопту.

Затим, у 90. минуту меча, Бен се нашао пред голом ЦСКА, шутирао лијевом ногом из прве, али је лоше захватио, па је она завршила поред стативе.