latinica  ћирилица
07/03/2018 |  17:39 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Специјална болница "Боксит": Обављена прва операција карцинома грлића материце

Тим хирурга предвођен професором Ненадом Лучићем из Клинике за гинекологију и акушерство у Бањалуци обавио је данас у Специјалној болници "Боксит" у Милићима прву операцију инвазивног карцинома грлића материце.
Професор Ненад Лучић - Фото: СРНА
Професор Ненад ЛучићФото: СРНА

Лучић је Срни рекао да је операција завршена успјешно и да је постоперативни ток код пацијенткиње над којом је захват урађен, уредан.

"Ово је веома сложена операција у гинекологији и уопште у медицини. Захват је трајао нешто више од четири часа и успјешно је окончан", навео је Лучић.

Он је појаснио да је проценат оваквих обољења у региону веома висок, због тога што није организован скрининг, који открива иницијалне форме обољења.

"Задовољан сам условима за рад које пружа ова здравствена установа. Овдје могу да се раде веома компликоване операције, и то не само из области гинекологије", навео је Лучић.

Директор Специјалне болнице "Боксит" Далибор Бачић рекао је да та установа пружа све услове за обављање великих и компликованих хируршких захвата.

"Задовољан сам што ћемо на тај начин помоћи, у овом случају, гинеколошким пацијентима, које су до сада морале да путују у Бањалуку, или неке друге центре, јер се овакав вид операције на овим подручјима скоро нигдје не ради", рекао је Бачић.

Четрдесетосмогодишња пацијенткиња са Сокоца рекла је Срни да се након операције осјећа добро и да је задовољна условима за лијечење које има у овој здравственој установи у Милићима.

Извор: СРНА