latinica  ћирилица
08/03/2018 |  11:49 ⇒ 11:51 | Аутор: РТРС

Беч- Ухапшен Авганистанац; четворо тешко повријеђено

Аустријска полиција је саопштила да је ухапшен Авганистанац (23), осумњичен да је повезан са нападима ножем у Бечу у којима су тешко повријеђене четири особе.

Осумњичени је притворен убрзо након што је 20-годишњак, такође авганистанског поријекла, синоћ у аустријској престоници избоден ножем и доведен у болницу са повредама опасним по живот.

АП наводи, да полиција и даље истражује да ли је исти осумњичени такође ножем ранио трочлану породицу у нападу који се догодио у центру Беча.

Наводи се да све троје чланова породице: 67-годишњи отац, 56-годишња мајка и њихова 17-годишња ћерка, имају повреде опасне по живот и да су одведени у болницу. Њихова имена нису наведена.

Истарга о овом нападу још траје, али полиција не наводи да ли је напад повезан са тероризмом. Полиција не може да потврди ни да ли је притворени осумњичени напао све четири особе или је друга осумњичена особа која је и даље у бекству била у то укључена.

Напад се догодио синоћ у близини станице метроа Нестројплац, гдје је непознати нападач ножем насрнуо на породицу након чега је побјегао, а приликом бјекства ранио је још једну особу.

Полиција је одмах покренула потјеру за нападачем, а у току је саслушање великог броја свједока.

Извор: Агенције