latinica  ћирилица
08/03/2018 |  14:45 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

БЛ- За суфинансирање спортских организација 860.000 КМ

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас 58 рјешења о суфинансирању спортских организација и клубова по основу Програма развоја спорта Града, за шта је издвојено 860.000 КМ.
Игор Радојичић уручио је данас 58 рјешења о суфинансирању спортских организација и клубова - Фото: СРНА
Игор Радојичић уручио је данас 58 рјешења о суфинансирању спортских организација и клубоваФото: СРНА

Радојичић је рекао да су финасијска средства додијељена на основу нових критеријума и бодовника, гдје се у први план стављају статус, резултати и рад спортских организација.

"Веома сам задовољан оним што је урађено у овом домену, а најбоље свједочанство су клубови и спортисти од којих имамо врло висок степен подршке за овај посао", рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да Град интензивно ради и на побољшању спортске инфраструктуре са намјером да се изграде три нове спортске дворане, затим теретане у природи и трим стазе.

"Посебан програм спремамо за школски спорт, јер нам је циљ да вратимо спорт у школе, те да проширимо базу како би се што више младих и дјеце укључили у спортске активности", рекао је Радојичић.

Начелник градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац рекао је да је Градској управи и надлежном одјељењу веома стало да процес додјеле средстава буде јаван и да буде вођен у сарадњи са клубовима и спортистима.

"Овдје смо да кажемо да је ово политика због спорта, а не спорт због политике, те желимо да чујемо и представнике спортских клубова, све њихове примједбе, сугестије и да све оно што је добронамјерно и у корист спорта, да уважимо", рекао је Бањац.

Владимир Бранковић из Рукометног клуба "Борац" захвалио је Градској управи на подршци која траје већ годинама и изразио задовољство због најаве градоначелника да ће бити промијењена пракса да се средства додјељују тек у марту или априлу.

Извор: СРНА