latinica  ћирилица
09/03/2018 |  15:12 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

Јахорина биљежи рекорде (ВИДЕО)

Јахорина се ове сезоне вратила међу најзначајније зимске туристичке дестинације у региону и биљежи рекорде како у посјети, тако и броју скијаша на стазама. До сада је било 95 дана активног скијања на Јахорини, а до краја сезоне остало је још нешто мање од мјесец дана.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Скијаши, љубитељи природе, шетње и планинског ваздуха чести су гости који одмор проводе на Јахорини. Странци, домаћи, велики и мали- за ову планину сви имају само ријечи хвале.

За 95 скијашких дана преко 165.000 посјета - званични су подаЦи из Олимпијског центра. Оно што је било зацртано пред почетак сезоне у великој мјери је пребачено.

"Морам да кажем да су ове године оборени сви рекорди у приходима и броју скијаша у једном дану. И на данашњи дан имамо 95 дана скијања, што је један велики успјех, а пред нама је још посла", рекао је директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнајић.

"Оно што је позитивно и што улијева самопоуздање је већи број долазака гостију у овој сезони у односу на предходне и тај број иде узлазном путањом. Наравно, радујемо се тим подацима", истакао је директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић.

На овој планини сутра ће бити одржана "Трка познатих љубитеља Јахорине", а већ наредног викенда први пут тродневни Егзит музички фестивал.