latinica  ћирилица
10/03/2018 |  10:04 ⇒ 10:05 | Аутор: РТРС

Путин: Оптужени за мијешање у изборе не представљају интересе државе

Руски предсједник Владими Путин рекао је данас да га "уопште није брига" уколико су руски држављани покушавали да се мијешају у предсједничке изборе у САД 2016. године.
Владимир Путин - Фото: Getty Images
Владимир ПутинФото: Getty Images

"Зашто сте одлучили да су руски власти, укључујући и мене, дале дозволу за нешто слично", упитао је Путин у интервјуу за америчку медијску кућу "Ен-Би-Си".

Поводом оптужнице специјалног истражиоца Роберта Милера против 13 Руса и три руске компаније због наводне подршке предизборној кампањи америчког предсједника Доналда Трампа, Путин је рекао да га то уопште није брига, јер они не представљају интересе руске државе.

"Па шта ако су Руси? Има 146 милиона Руса. Уопште ме није ме брига јер они не представљају интересе руске државе", рекао је Путин.

Руски предсједник је навео да за сада нема доказа да је наводним мијешањем прекршен било који закон у САД.

"Да ли смо ми увели санкције Америци или је то САД учинила нама? У Русији не можемо да кривично гонимо некога ако није прекршио руски закон. Макар нам пошаљите неки документ уз званични захтјев и онда ћемо то размотрити", рекао је руски предсједник.

Путин је одбацио оцјене америчких обавјештајних агенција да је дао директиве за обиман обавјештајне напор да се утиче на америчке изборе како би се нарушила кампања кандидата Демократске партије Хилари Клинтон и ојачале Трампове шансе за побједу, што је и Трамп негирао.

"Зар заиста неко може да вјерује да је Русија, која је удаљена више хиљада километара, утицала на изборе? Зар то заиста не звучи смијешно и вама", упитао је Путин.

Избор: СРНА