latinica  ћирилица
10/03/2018 |  10:14 ⇒ 14:38 | Аутор: РТРС

Добој: Настављена потрага за лицем које је пуцало на полицију

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске наставили су и данас интензивну потрагу за лицем чији су иницијали М.Х. које је у Добоју учествовало у нападу на полицију, потврдила је Срни портпарол МУП-а Српске Даница Гњатовић.
Чаире, код Добоја - Фото: РТРС
Чаире, код ДобојаФото: РТРС

Припаднци МУП–а Српске јуче су у послијеподневним часовима пронашли на планини Озрен напуштени аутомобил "шкода октавија" који је користило лице М.Х. са подручја општине Тешањ, у Федерацији БиХ /ФБиХ/

Аутомобил је пронађен након вишечасовне потјере у непосредној близини мјеста Рајчево, а лице је напустило возило и наставило се кретати према територији ФБиХ.

Гњатовићева је навела да су припадници МУП-а Републике Српске у сталном контакту са колегама из МУП-а Зеничко-добојског кантона, који су активно укључени у потрагу за наведеним лицем.

У добојском насељу Миљковац јуче је око 12.00 часова пуцано из ватреног оружја на припаднике полиције Републике Српске.

Два полицијска службеника уочила су лице за које се сумња да је лице са потјернице, а које је, након што су му пришли, пуцало на полицајце који су узвратили на ватру.

Након пуцњаве, дошло је до физичког обрачуна у којем је један полицајац повријеђен.

Полицијски службеници МУП-а Српске ухапсили су лице чији су иницијали Б.Ћ. /21/ из Тешња, док се за лицем чији су иницијали М.Х. још трага, због почињеног кривичног дјела тешко убиство.

Срна незванично сазнаје да је добојска полиција ухапсила Бењамина Ћосовића /22/ из Тешња, док је у бјекству Мустафа Хасанбашић из Тешња.

Извор: СРНА