latinica  ћирилица
10/03/2018 |  14:33 ⇒ 21:49 | Аутор: РТРС

У недјељу вјетровито и суво, температура до 22 степена (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недјељу ће бити суво, топо и вјетровито вријеме уз сунчане интервале и дневну температуру до 22 степена Целзијусова.

Ујутру и пријеподне на истоку биће претежно сунчано, а на југу и западу облачније уз краће сунчане периоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од два на истоку од 10 на западу, у вишим предјелима на истоку око нуле. Највиша дневна температура ваздуха биће од 14 до 22, у вишим предјелима на западу од осам степени Целзијусових.

Током дана биће још топлије и промјењиво вријеме уз јачање југозападног вјетра, а у вечерњим сатима дуваће јак вјетар, на југозападу и у Крајини са олујним ударима, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Поподне на југу и западу почиње слаба киша која ће увече и током ноћи јачати у овим предјелима. Током ноћи ка понедјељку киша ће се се постепено ширити од запада ка истоку.

Температура измјерена данас у 13.00 часова: Бјелашница минус три, Мраковица осам, Калиновик девет, Гацко и Хан Пијесак 10, Вишеград, Крупа на Уни и Рудо 11, Невесиње, Соколац и Мањача 12, Мркоњић Град, Нови Град и Источно Сарајево 13, Билећа, Приједор, Рибник, Бугојно, Сарајево и Шипово 14, Требиње 15, Мостар 16, Бањалука, Србац, Сребреница, Фоча, Котор Варош, Неум, Тузла и Крупа на Врбасу 17, Бијељина и Добој 18, Зворник 19 степени Целзијусових.

Извор: СРНА