latinica  ћирилица
11/03/2018 |  14:06 ⇒ 21:23 | Аутор: РТРС

У понедјељак топло, уз сунчане периоде и повремену кишу

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак ће бити топло и промјенљиво вријеме, уз сунчане периоде и повремену кишу, а највиша дневна температура биће 20 степени Целзијусових.

Ујутру ће бити промјенљиво уз повремену кишу, док ће на сјевероистоку бити претежно суво, а на југу чешћа киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 12, а највиша дневна од 12 до 20, у вишим предјелима на западу осам степени Целзијусових.

Током пријеподнева и средином дана у већини предјела биће претежно суво и топло, уз сунчане периоде. Киша ће падати у Херцеговини, а повремено ће бити јачи пљускови са грмљавином.

Касније поподне очекује се промјенљиво вријеме уз повремену кишу и пљускове у већини предјела.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, југозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница нула, Калиновик 12, Гацко
13, Невесиње, Хан Пијесак, Кнежево и Мањача 14, Нови Град и Неум 16, Билећа, Мркоњић Град, Рибник, Соколац, Требиње, Бугојно и Шипово 17, Источно Сарајево, Сарајево и Мостар 18, Челинац и Крупа на Врбасу 19, Рудо, Србац, Сребреница, Фоча и Котор Варош 20, Бањалука, Тузла и Вишеград 21, Бијељина и Зворник 22, Добој 23 степена Целзијусових.

У уторак, 13. марта, ујутро ће падати киша на југу, а у осталим предјелима биће суво вријеме уз сунчане периоде. Средином дана киша ће почети да пада и на западу и постепено ће захватити већину предјела. Највиша дневна температура ваздуха биће од 10 до 16, у вишим предјелима од шест степени Целзијусових.

У сриједу, 14. марта, биће мало хладније и облачно са кишом. Ујутру ће јачих падавина бити на сјеверозападу. Поподне падавине постепено јачају на југу, а на сјеверу и западу киша престаје. На вишим планинама понегдје ће падати слаб снијег. Увече и у ноћи падавине престају у свим предјелима. Највиша дневна температура ваздуха биће од седам до 11, на југу до 14, у вишим предјелима од три степена Целзијусових.

У четвртак, 15. марта, јутро ће бити хладније и претежно ведро, око ријека и по котлинама понегдје магла. Током дана сунчано и топлије. Поподне и увече на западу постепено наоблачење. Највиша дневна температура ваздуха биће од 13 до 18, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

Извор: СРНА