latinica  ћирилица
12/03/2018 |  13:06 ⇒ 19:23 | Аутор: РТРС

Лондон ће реаговати ако се докаже ко је одговоран за тровање

Велика Британија ће реаговати уколико се докаже ко је одговоран за напад на бившег руског агента у граду Салсбери у Енглеској, изјавио је портпарол британског премијера Терезе Меј.

Коментар портпарола услиједио је након што је Мејова предсједавала састанком Националног савјета безбједности Велике Британије на којем се расправљало о томе како одговорити на напад нервним гасом на двоструког агента Сергеја Скрипала.

Он је одавао тајне британској обавјештајној служби, а 4. марта је, заједно са својом кћерком Јулијом, пронађен без свијести на клупи у тржном центру у енглеском граду.

"Мислим да је став кабинета јасан - да је у питању истрага која је у току и да је важно да дозволимо полицији да ради свој посао. Уколико дођемо у позицију да некоме припишемо овај напад, онда ћемо то и урадити, а Влада ће одговорити на одговарајући начин", рекао је портпарол Мејове.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да тровање бившег руског двоструког агента није ствар руске Владе.

"Поменути држављанин Русије је радио за једну од британских обавјештајних служби и инцидент се догодио у Великој Британији. То није ствар руске Владе", нагласио је Песков.

Песков је додао да није чуо никакве оптужбе британских политичара о умијешаности Русије у напад.

Извор: СРНА