latinica  ћирилица
12/03/2018 |  13:36 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Фудбалски хаос у Грчкој, суспендовано првенство

Фудбалско првенство грчке обустављено је на неодређено вријеме, послије излива насиља током меча између ПАОК-а и АЕК-а, који је прекинут пошто су навијачи солунског тима, предвођени предсједником клуба Иваном Савидисом, упали на терен послије поништеног гола Фернанда Вареле. Грчки медији најављују да ће влада клубовима забранити међународна такмичења у наредне двије године, али замјеник министра спорта Јоргос Василидис није желио да коментарише наредне потезе.
Фудбалски хаос у Грчкој -
Фудбалски хаос у Грчкој

"Нећемо дозволити да оживе догађаји из прошлости. Све опције су на столу. Чекамо приједлоге лиге и Грчке фудбалске федерације. Првенство је прекинуто на неодређено вријеме. Очекујемо нови сет правила", рекао је Василидис.

"Правила морају да важе за све и на сваком мјесту", рекао је Василидис, послије састанка са премијером Алексисом Ципрасом.

Листом сви грчки медији жестоко су се обрушили на стање у тамошњем фудбалу, које је у недјељу увече кулминирало нередима на мечу између ПАОК-а и АЕК-а, када су навијачи тима из Солуна улетјели на терен, пријетили судијама, а придружио им се предсједник клуба Иван Савидис, који је за појасом носио пиштољ.

Василдис је одмах послије утакмице најавио да ће првенство Грчке бити прекинуто док не буду окончани дисциплински и кривични поступци против виновника нереда, док би грчким тимовима у наредне двије године могла бити забрањена међународна такмичења. Ова забрана не важи за репрезентацију.

 "Видјели смо напад на грчки фудбал, који је нанио штету навијачима. Улазак на терен са пиштољем је неприхватљива провокација, без обзира на мотив", рекао је грчки министар унутрашњих послова Панос Скурлетис. 

Грчке власти су у сталном контакту са Уефом, јавља Та неа. Коначан одговор Атине ће бити дефинисан до краја дана. 

Шпански спортски дневник "Ас" је јавио да ће се Дисциплинска комисија Уефе састати како би, на ванредној сједници, размотрила неколико "горућих" случаја, укључујући и понашање управе и навијача ПАОК-а.

Очекују се оштре казне, пише шпански дневник, наводећи да није искључена и дисквалификација из међународних такмишења.

Грчка полиција је издала налог за хапшење предсједника солунског тима и четворице његових тјелохранитеља.

Извор: Агенције