latinica  ћирилица
12/03/2018 |  14:35 ⇒ 14:38 | Аутор: РТРС

Голићева указала на пропусте при санацији Моста Мехмед-паше Соколовића у Вишеграду

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић је, након обиласка Моста Мехмед-паше Соколовића у Вишеграду, указала на пропусте Турске агенције за међународну сарадњу /Тика/ у вези са санацијом овог објекта.
Сребренка Голић - Фото: РТРС
Сребренка ГолићФото: РТРС

Голићева је рекла Срни да Тика није доставила општини Вишеград извођачки пројекат реконструкције.

Она је истакла да Тика није доставила општини Вишеград елаборат о квалитету изведених радова на санацији ријечног корита и стубова моста, који су извођени 2013. године и у првој половини 2014. године без стручног надзора.

Голићева је рекла да је расвјета на мосту у функцији, али да те интервенције није извршио извођач радова, него је то одрадила Хидроелектрана "Вишеград".

Према њеним ријечима, Јавна установа Институт за урбанизам, грађевинарство и екологију Републике Српске није доставила извјештај о вршењу стручног надзора на извођењу радова и није прибављена сагласност Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа.

Пројекат санације моста финансира Тика, а средства за пројекат и измјештање инфраструктуре обезбиједила је општина Вишеград.

Вриједност овог пројекта је 10 милиона КМ.

Извор: СРНА