latinica  ћирилица
14/03/2018 |  11:40 ⇒ 18:15 | Аутор: СРНА

Лазански: Мектић се укључује у општу антируску хистерију

Политички аналитичар Мирослав Лазански сматра да министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавама о руском мотоциклистичком клубу "Ноћни вукови" скреће пажњу са стварних безбједносних пријетњи радикалног ислама у БиХ.
Мирослав Лазански - Фото: РТРС
Мирослав ЛазанскиФото: РТРС

Лазански је оцијенио да је таква изјава дата по налогу и да се Мектић на тај начин укључује у једну општу "антируску хистерију".

Он је у изјави Срни рекао да Мектић својим изјавама увесељава ширу јавност и срозава свој кредибилитет, додајући да би морао мало да размисли да ли му то треба.

"По чијем налогу он даје такве изјаве? Па и он сам је свестан, вероватно, ноћу када легне да то тако не сме да изјављује. То није добро ни за њега. Укључује се у антируску хистерију и постаје етаблирани русофоб. Како мисли даље да настави каријеру. Једино да га гурају странци и западне амбасаде", рекао је Лазански.

Лазански је нагласио да "Ноћни вукови" као мотоциклистичко удружење православне провинијенције могу да улазе у Пољску, Њемачку, Аустрију, Чешку, а да су одједном, према Мектићу, пријетња на Балкану, односно у Републици Српској.

"Стварно, невероватно, међу свим безбједносним пријетњама које имате у БиХ. Мислим да су недавно двојица џихадиста из БиХ убијена у Сирији. У БиХ се враћају џихадисти и постају `спавачи`, а ви се бавите `вуковима`, онда што би рекли - на здравље вам било", рекао је Лазански.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је раније да млади Срби пролазе војне обуке у камповима Русије, као и да се вјерује да групе, као што су "Ноћни вукови", који ће идуће седмице посјетити Српску у склопу "балканске турнеје", ангажовале тамошње власти да би пропагирале нетолеранцију према несрбима или умјереним Србима уочи октобарских избора.