latinica  ћирилица
14/03/2018 |  12:14 | Аутор: РТРС

Анђелковић: Мектић преузима улогу Изетбеговића и иде против Српске и Русије

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је Срни да министар безбједности БиХ Драган Мектић преузима улогу бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у ширењу екстремне мржње против Срба и, умјесто да прича о одбрани Српске и њеним националним интересима, дјелује са позиције антисрпске, али и антируске пропаганде.
Драгомир Анђелковић - Фото: Novosti.rs
Драгомир АнђелковићФото: Novosti.rs

Анђелковић је истакао да такво Мектићево дјеловање може бити одраз само личне острашћености и неодговорности према сопственом народу, али и задатака које добија од екстремистичко-бошњачких и евроатлантских централа које имају за циљ рушење Републике Српске и дјеловање против Русије и Србије на Балкану.

Анђелковић је навео да Мектићева изјава "да млади Срби пролазе војне обуке у камповима Русије" представља пропаганду која иде до тога да су Срби терористи, иако је познато да је "то на другој /бошњачкој/ страни".

"Напросто никакви Срби не иду у војне кампове у Русији, нити Русија неког обучава на нелегалан начин", истакао је Анђелковић.

У осврту на Мектићеву изјаву у вези са руским мотоциклистичким клубом "Ноћни вукови", Анђелковић је рекао да је ријеч о групи људи која се залаже за ширење традиционалних вриједности, православља, хришћанства, сарадње међу православним народима, а неки од њих су блиски руском предсједнику Владимиру Путину.

"Тако да не ради се о застрашивању других него о поруци пријатељства од људи који су блиски председнику Русије - једном од најмоћнијих људи на свету", поручио је Анђелковић.

Он је нагласио да Мектић на овакав начин вријеђа и Путина и Русију и директно ради против српских националних интереса на начин као да је представник најекстремнијих бошњачких кругова, а не Србин којим би требало да буде и да штити српски интерес.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић оптужио је лидере у Републици Српској за националистичку реторику и подршку паравојним организацијама како би застрашили политичке противнике и придобили гласаче уочи октобарских избора, пише Ројтерс.

Мектић је навео да млади Срби пролазе војне обуке у камповима Русије, као и да се вјерује да групе, као што су "Ноћни вукови", који ће идуће седмице посјетити Српску у склопу "балканске турнеје", ангажовале тамошње власти да би пропагирале нетолеранцију према несрбима или умјереним Србима уочи октобарских избора.