latinica  ћирилица
14/03/2018 |  14:25 ⇒ 18:15 | Аутор: СРНА

Ђокић: Народ ће 7. октобра да каже шта мисли

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас у Београду да је министар безбједности БиХ Драган Мектић отишао далеко у сферу политике и изашао из оквира његовог непосредног посла, те поручио да ће најбољи одговор на све те приче бити дат на изборима 7. октобра.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

"Тада ће народ рећи своје шта мисли о овој политици и онога који ову политику критикује", рекао је Ђокић Срни поводом Мектићевих навода да власти Српске креирају несигуран амбијент за друге, а да се млади из Српске војно обучавају у камповима Русије.

Он је оцијенио да су изјаве које Мектић даје већ дуже вријеме веома произвољне и нагласио да би за Мектића било боље да се бави проблемима и ФБиХ, ако већ хоће да говори као министар безбједности БиХ.

"Отишао је далеко у сферу политике и изашао из оквира оног што је његов непосредан посао. Вјероватно је он преузео такву улогу или га неко други савјетује. Такве улоге су штетне за Републику Српску, али ће најбољи одраз све те приче и његове и друге бити 7. октобра", закључио је Ђокић.

Мектић је оптужио лидере у Републици Српској за националистичку реторику и подршку паравојним организацијама како би застрашили политичке противнике и придобили гласаче уочи октобарских избора. Мектић је нагласио да политика у Српској тргује страхом, те да је повећан осјећај несигурности.