latinica  ћирилица
14/03/2018 |  14:42 | Аутор: РТРС

Клокић: Подршка удружењу младих економиста

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић данас је у разговору са представницима Удружења младих економиста /Умек/ изразио задовољство што ово удружење ради на афирмацији младих предузетника, те понудио институционалну подршку Министарства у реализацији будућих активности.
Клокић, састанак - Фото: РТРС
Клокић, састанакФото: РТРС

"На састанку је разговарано о сарадњи са надлежним државним органима, стручним, привредним и образовним институцијама која је на завидном нивоу, као и о могућности да кроз тимове удружења формиране по различитим областима економије, млади активно учествују у истраживању и разматрању актуелних економских питања са којима се наша привреда сусреће", саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу.

Клокић је рекао да Умек чине млади људи који су покретачка снага развоја Републике Српске и којима се треба понудити мотивација за преузимање одговорности.

"Министарство ће младим економистима ставити на располагање међународне контакте преко постојећих представништава с циљем преношења примјера добре праксе, развоја предузетништва и реализације пословних идеја", истакао је Клокић.

Чланови Удружења представили су министру Клокићу своје активности, посебно истичући конференцију "Запосли се - Покрени свој бизнис", која је организована у октобру прошле године и на којој је учествовало око 300 младих.