latinica  ћирилица
14/03/2018 |  18:31 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Откривено: Ликови из "Игре престола" умираће један по један

Милиони обожавалаца широм свијета са великим нестрпљењем очекују финалну сезону мегапопуларне серије "Игра престола".
"Игра престола" (Фото:nme.com) -
"Игра престола" (Фото:nme.com)

Армија знатижељника свакодневно спекулише шта ће се дешавати у овој серији, тј. какву су судбину сценаристи намијенили главним ликовима у финалу крваве борбе за престо, а на то се огласила потпредсједница мреже ХБО откривајући да ће јунаци серије до њеног расплета умирати један по један.

Већ мјесецима се снимају нове епизоде осме сезоне "Игре престола", али глумци нису много откривали шта се дешава, осим да ће радња бити веома напета, што је и било очекивано. Дилеме је распршила потпредсједница ХБО мреже Франческа Орси на недавној конференцији у Јерусалиму.

- Ликови који су остали живи умираће један по један у предстојећој сезони серије - прокоментарисала је Орси.

Смрт водећих ликова потресле су и главне протагонисте који су посљедње дијелове сценарија серије читали у сузама.

- Нико од глумаца није раније прочитао сценарио, а један по један почели су падати на задњим страницама. Сви су заплакали на дијеловима у којима њихови ликови умиру. Ипак, на крају читања, непрестано су аплаудирали 15 минута - открила је она.

Снимање осме сезоне "Игре престола" почело је у октобру прошле године. Редитељи Дејвид Бениф и Ден Вајс раније су говорили да планирају годину и по дана да снимају финалну сезону. Прве епизоде осме сезоне почеће се приказивати идуће године.