latinica  ћирилица
14/03/2018 |  19:46 ⇒ 15/03/2018 | 09:43 | Аутор: РТРС

Лукач: Мектић да прекине са изношењем лажи (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Драган Лукач затражио је од министра безбједности БиХ Драгана Мектића да прекине са изношењем лажи на рачун Републике Српске и њеног народа.
Драган Лукач у Дневнику плус - Фото: РТРС
Драган Лукач у Дневнику плусФото: РТРС

Лукач је, у Дневнику плус наше телевизије, рекао да је Мектић у интервјуу за Ројтерс изнио низ неистина, које упорно мјесецима понавља, а које немају упориште у реалности.

- Једна од тих неистина, за коју смо се увјерили да апсолутно не стоји, је тврдња о постојању паравојних формација у Републици Српској. Када није успио да докаже да такве формације постоје, почео је да се бави параобавјештајним, параполицијским и осталим параформацијама. Чини ми се да је све што је он рекао паранормално и да апсолутно нема везе са реалношћу - нагласио је Лукач.

Министар је поновио да у Републици Српској не постоје паравојне формације, те да грађани Српске не вјерују у Мектићеве недоказане тврдње.

- Када не можете нешто да докажете, престанете то да радите. Међутим, он не престаје - истакао је Лукач и додао да Мектић, уз подршку ментора из Сарајева, и даље покушава да докаже да Срби у Републици Српској праве паравојне и терористичке организације.

- Срби никада нису били терористи и ми никада нећемо прихватити такве квалификације, које посебну тежину имају када долазе од једног српског министра - закључио је Лукач.