latinica  ћирилица
14/03/2018 |  21:18 ⇒ 21:29 | Аутор: РТРС

Требиње 059: Далеко им лијепа кућа Турнићева

Портал Требиње 059 најављује даље извјештавање о вези Милорада Вукановића са одлуком Владислава Турнића да промијени тестамент и изузетно вриједну имовину на атрактивној локацији у Дубровнику остави њему.
Кућа, Дубровник (Фото:http://www.trebinje059.com ) -
Кућа, Дубровник (Фото:http://www.trebinje059.com )

Текст преносимо у цијелости:

Каква је веза између "патриоте" из извјештаја Хјуман Рајт Воча Милорада Вукановића, професионалног Србина из Дубровника, са одлуком Владислава Турнића да промијени тестамент, и изузетно вриједну имовину на атрактивној локацији остави њему, а не онима којима је наумио, биће предмет нашег професионалног извјештавања и у наредним данима.

Какву улогу у тој готово холивудксој акцији је имао предсједник фантомске партије за правду и ред и савјетник у кабинету Младена Босића, Небојша Вукановић, такође ће бити предмет озбиљне анализе. Анализе лишене увреда, злурадости, и клевета, чиме се Небојша Вукановић служи одавно, а посљедњних дана интензивно, увријеђен што се неко усудио да завири и у његов "морал" и његов "новчаник".

За разлику од њега, којем су мета људи, а не дјела, предмет нашег интересовања нису ни он ни Милорад Вукановић, како лажно сугерише млађи Вукановић. Предмет нашег порофесионалног извјештавања је улога њих двојице у операцији "Турнићева кућа", и шта је све и како на том путу урађено.

Да ли је истина да је Милорад Вукановић наслиједио вриједну имовину Владислава Турнића, а да му није ни рођак ни пријатељ по свједочењу родбине? Да ли је истина да је Турнић у посљедњи час подстакнут да промијени тестамент, ко га је и чиме подстицао да промијени тестамент, да ли је истина да су њих двојица (Милорад и Небојша) заједно за те и друге потребе водили најпрљавију кампању у историји борбе против Цркве, оптуживши чак православног свештеника да је служио помен усташама? Да ли је тачно да су управо њих двојица слагали јавност да је Црква избацила Србе на улицу у Дубровнику, да је 3.500 Срба писало патријарху жалбу на надлежног епископа?

Хоће ли јавности дати одговоре на питање ко је куцао писмо које је потписао Владислав Турнић, јер је познато да Турнић није користио рачунар, и за чије потребе је Небојша Вукановић пласирао лаж да је писмо писала група интелектуалаца? Да ли је због себе или стрика бранио "патриотизам" Милорада Вукановића знајући да једини од свих није одлежао ни дана робије због оснивања СДС у Дубровнику. Знајући да се опрао од свега и свих, на најбруталнији начин. Како, показали смо јучерашњим текстом, који је плод искључиво докумената који су у нашем посједу.

Ни на један аргумент изнесен у протеклим данима ни Милорад, а ни Небојша Вукановић, преко кога се Милорад оглашава, нису написали ни деманти, нити исправку. Од свега су се могле чути само увреде и тешке ријечи, за којим ми нема потребе да посежемо, нити је то језик који се користи на овом порталу. Бука коју клеветама и увредама Небојша Вукановић покушава да направи због отварања случаја "Турнићева кућа" недовољна је да ућутка новинаре нашег портала, али и знатижељу више десетина хиљада читалаца.

Сакривање иза породице, о чему ћете тек читати на овом порталу, врхунац је и људског и професионалног бешчашћа, јер Небојша Вукановић у својим "колумнама" није штедио тешке ријечи и квалификације за особе којима се бавио, више него дјелима о којима је најчешће неуко и непрофесионално покушао да говори.

На крају, отужна је прича о заплијени имовине, ваљда по судским пресудама за клевету које Небојша Вукановић мора да плати. Ако од прије три године као Босићев савјетник прима плату из буџета, онда је за то вријеме, без дневница и осталих привилегија, само по основу плате, Небојша Вукановић зарадио око 120.000 КМ. Зашто од тог новца не плаћа казне?

Данас смо били у Дубровнку, са жељом да прикупимо додатне информације битне за ову причу. Веома смо били изненађени чињеницоом да Срби у Дубровнику са пажњом прате наше извјештавање, али како нам рекоше, они су то готово све знали. Са жељом да узмемо изјаву и од представника СПЦ у Дубровнку на ову тему контактирали смо и дубровачке свештенике. Све што су нам рекли било је: далеко им лијепа кућа Турнићева!

Извор: trebinje059