latinica  ћирилица
17/03/2018 |  09:06 ⇒ 14:08 | Аутор: РТРС

Данас облачно с кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и свежије вријеме са обилним падавинама и дневном температуром до 10 степени Целзијусових.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Јутрос је облачно са кишом. Јаче падавине су на западу и сјеверу, а нешто слабије на југу и југоистоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од пет на западу до 18 степени Целзијусових на југоистоку.

Током дана на западу и југозападу биће хладније и кишовито уз врло обилне падавине од 40 до 60 литара по метру квадратном кише.

На истоку остаје топло и промјенљиво вријеме уз слабу кишу и повремене пљускове. На југу умјерена киша која поподне јача уз обилније падавине.

Према вечери падавине постепено слабе уз захлађе, па ће у вишим предјелима на западу киша прећи у суснежицу и снијег.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, повремено са јаким ударима западни и југозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура измјерена у 8.00 часова: Бјелашница један, Хан Пијесак четири, Мраковица пет, Крупа на Уни, Рибник, Соколац, Шипово и Кнежево шест, Мркоњић Град, Нови Град, Приједор, Бугојно и Србац седам, Бањалука, Мљечаница и Источно Сарајево, Сарајево и Тузла осам, Бијељина, Добој, Зворник, Калиновик, Рудо и Сребреница девет, Вишеград, Гацко, Невесиње и Фоча 10, Ливно 11, Билећа 12, Требиње 16, Неум 17 степени Целзијусових.