latinica  ћирилица
18/03/2018 |  09:09 | Аутор: СРНА

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА - Захлађење с кишом и снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује захлађење са кишом и снијегом, који ће током ноћи почети да пада у већини крајева.
Прогноза времена (фото РТРС) -
Прогноза времена (фото РТРС)


Пријеподне и средином дана на сјеверу и сјевероистоку преовладаваће облачно и претежно суво вријемена, само понегдје могуће су слабе падавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу и у горњем Подрињу падаће киша, а снијег на планинама. Увече и у ноћи слаб снијег почеће да пада у већини предјела, док ће на југу јачати киша.

Дуваће слаб до умјерен сјеверни вјетар, у Херцеговини умјерен југо.

Највиша дневна температура ваздуха од три до десет, на југу до 14 степени Целзијусових, док ће у вишим предјелима на западу бити хладније.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у већини крајева преовладава облачно вријеме са слабом кишом понегдје, једино је у Херцеговини и на југозападу сунчаније.

Најхладније јутрос било је на Бјелашници гдје су у 7.00 часова измјерена минус два степена и на Мраковици гдје је био минус један степен Целзијусов.

У Градачцу је у исто вријеме измјерен један степен, у Кнежеву, на Мањачи, на Хан Пијеску, у Крупи на Уни два степена, три су измјерена у Бијељини, Новом Граду, Брчком, Бихаћу и Ливну три, а четири у Бањалуци, Добоју, Приједору, на Сокоцу, у Калиновику, Котор Варошу, Крупи на Врбасу, Мркоњић Граду, Шипову, Српцу, Рибнику, на Иван Седлу, у Санском Мосту и Тузли.

У Зворнику, Гацку, Бугојну и Јајцу јутрос у 7.00 часова било је пет степени, у Сребреници и Источном Сарајеву шест, у Грудама седам, у Билећи, Широком Бријегу и Требињу осам, у Рудом и Вишеграду девет, док је у Мостару и Неуму измјерено десет степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у западним крајевима, у Крупи на Уни 39 литара по метру квадратном, у Новом Граду 37, у Приједору 33, а у Бањалуци 31 литар по метру квадратном.

У Гацку је пало 30 литара, у Рибнику и Мркоњић Граду 25, у Калиновику 21, у Билећи 20, у Српцу 16, у Шипову 12, у Требињу и Вишеграду осам, у Добоју, Рудом и на Мраковици седам литара, а у Бијељини и на Сокоцу четири литра по метру квадратном.