latinica  ћирилица
18/03/2018 |  16:59 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Арлов уручио спортску опрему Фудбалском клубу "Руни"

Предсједник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову, Милорад Арлов посјетио је данас Бабин Мост гдје је тамошњем Фудбалском клубу "Руни" уручио вриједну спортску опрему која је дар Фудбалског савеза Републике Српске.
Арлов уручио спортску опрему - Фото: РТРС
Арлов уручио спортску опремуФото: РТРС

Фудбалски клуб "Бабин Мости- Руни" који постоји скоро годину дана и броји око 60 чланова у свим старосним категоријама, добио је данас вриједну спортску опрему у виду комплета дресова и фудбалских лопти што ће умногоме олакшати рад овог спортског колектива.

Помоћ је донирао фудбалски савез Републике Српске, а част да опрему преда припала је Милораду Арлову, предсједнику Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову.

"Ово је једна јако племенита акција Фудбалског савеза Републике Српске и нашег народа који у низу хуманитарних акција помаже народ на Косову. Није ово прва спортска помоћ, помагали смо и неке клубове на сјеверу. Поручио бих свима да би свако село на овим просторима требало да има по један овакав фудбалски клуб",рекао је Милорад Арлов, предсједник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову.

Један од тренера у клубу, Бојан Славић изразио је велику захвалност госту из Републике Српске.

"Иако су нам доста тешки услови за рад, има добрих људи који донирају и помажу наш рад и нашу активност. Жахваљујем се господину Милораду који нам је донео ову спортску опрему. Захваљујем му од срца што је дошао да види како овде живимо, радимо и трудимо се да опстанемо", стакао је Бојан Славић, један од тренера.

Ненад Денић, предсједник Привременог органа Општине Обилић најавио је једну јако лијепу ствар која ће се десити на љето, а резултат је одличне сарадње са људима из Републике Српске.

"Основна школа 'Милан Ракић' из Бабиног Моста биће гост Општини Прњавор. Надамо се да ћемо бити добри гости, али се такође и надамо на ћемо у догледно време да угостимо нашу браћу из Републике Српске на територији Општине Обилић", рекао је Ненад Денић, председник Привременог органа Општине Обилић.

Оно што је новина у раду овог фудбалског клуба је да поред малишана, од скоро тренинзима присуствује и око двадесетак момака старијег узраста, па се у наредном период очекује формирање и сениорског погона.

Извор: www.rtklive.com