latinica  ћирилица
19/03/2018 |  14:21 | Аутор: Независне

Смијењена Влада КС на челу са премијером Конаковићем

Скупштина Кантона Сарајево изгласала је данас неповјерење Влади КС на челу с премијером Елмедином Конаковићем. За смјену је гласало 20 посланика.

У приједлогу за смјену наведено је да премијер Конаковић, којег је предложио Клуб СДА за функцију премијера КС, није оправдао повјерење странке која га је предложила и политику парламентарне већине у тој скупштини.

Конаковић је крајем јануара поднио оставку на све функције у СДА (потпредсједник КО СДА Сарајево и члан Извршног одбора СДА Општинске организације Центар), а потом и напустио странку, те основао нову.

"Видио сам бесмисленост концепта политике данас, а остало ми је да видим ко ће од посланика послушати команду. И било је неколико њих који су поклекли. Давно сам научио не бити разочаран", рекао је Конаковић.

Каже да није лобирао персонално.

"Ови што су данас били најбучнији дјеца им раде у јавним институцијама. Изненадило ме је неколико посланика. Када би ја објавио неке поруке БиХ би брујала", рекао је Конаковић.

Смјеном Конаковића одлазе и сви министри, који ће до избора нове Владе радити у техничком мандату. Клубови странака у Скупштини КС сада се требају усагласити о имену новог премијера који ће имати рок од 30 дана да предложи нове министре.

С обзиром на тренутно стање у Скупштини КС, тешко је да ће формирати нову Владу у скорије вријеме.