latinica  ћирилица
20/03/2018 |  13:13 ⇒ 13:13 | Аутор: РТРС

Звезда због комуниста чека Боаћијевих 5,5 милиона евра

Црвена звезда продала је претходне зиме најбољег стријелца и играча Ричмонда Боаћија, али још увијек није добила новац од Ђиангсу Сунинга.
Звезда због комуниста чека Боаћијевих 5,5 милиона € - Фото: Getty Images
Звезда због комуниста чека Боаћијевих 5,5 милиона €Фото: Getty Images

Управа црвено-бијелих договорила је са клубом који са клупе предводи Фабио Капело да комплетних 5.500.000 евра буде исплаћено у року од осам дана, али је, готово двадесет дана касније, све пролонгирала Комунистичка партија Кине.

Поред пореза на луксуз, уколико трансфер прелази 5.500.000 евра, кинеска влада увела је закон који подразумијева да држава мора детаљно да прегледа сваку трансакцију новца у иностранство, што се до сада још увијек није догодило.

Ипак, како је у питању рутинска процедура, из нашег највећег клуба очекују да ће новац бити исплаћен најкасније до четвртка, како је кинески Суперлигаш и најавио.

С друге стране, уколико исплата буде каснила више од два мјесеца, Звезда ће имати право да захтјева камату у износу од 1.000 евра дневно.

Лидеру Суперлиге Србије требало би да припадне нешто мање од пет милиона евра када цио посао буде завршен, послије исплаћених провизија Гањанину и његовом менаџеру, што би омогућило несметано функционисање клуба све до љета.

Извор: Б92