latinica  ћирилица
20/03/2018 |  15:18 ⇒ 19:35 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Сарадња са Свјетском банком конструктивна и добра

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у свом кабинету са делегацијом Свјетске банке коју је предводио регионални потпредсједник за Европу и Централну Азију Сирил Милер.
Предсједница Владе РС са делегацијом Свјетске банке (фото:vladars.net) - Фото: РТРС
Предсједница Владе РС са делегацијом Свјетске банке (фото:vladars.net)Фото: РТРС

На састанку је разговарано о актуелним економским и финансијским темама у контексту резултата које је Влада Српске остварила спровођењем реформских мјера, као и пројектима који се имплементирају у Републици Српској, а односе се на "Жељезнице Републике Српске", пројекат ДПЛ-а и пројекат подршке запошљавању.

Предсједница Владе захвалила се представницима Свјетске банке за досадашњу подршку и помоћ, оцијенивши да је досадашња сарадња између институција Републике Српске и Свјетске банке конструктивна и добра.

Представници Свјетске банке честитали су Влади Републике Српске на успјешно спроведеним пројектима, посебно на данас потписаном пројектном споразуму који се односи на реструктурисање ЖРС, којим ће ово предузеће бити финансијски одрживо.

Овом приликом разговарано је и о могућности наставка програма енергетске ефикасност за који постоји велика заинтересованост, нарочито локалних заједница у Републици Српској.

Представници Свјетске банке представили су регионални транспортни пројекат у који би било укључено шест земаља западног Балкана и којим би се отвориле значајне могућности за унапређење сарадње и на трговинском плану. ​

Састанку је присуствовао министар финансија у Влади Републике Српске Зоран Тегелтија, директорица Свјетске банке за земље западног Балкана Линда Ван Гелдер и шеф Канцеларије ове међународне финансијске институције за БиХ и Црну Гору Емануел Салинас.