latinica  ћирилица
20/03/2018 |  16:28 ⇒ 19:25 | Аутор: РТРС

У Српцу и Градишци све више поплављених (ФОТО/ВИДЕО)

У Српцу и Градишци, у небрањеном подручју, све је више поплављених кућа. Представници Цивилне заштите евакуисали су најугроженија домаћинства.
Поплаве у Српцу - Фото: РТРС
Поплаве у СрпцуФото: РТРС

Због пораста нивао Саве током ноћи у Бајинцима у општини Србац представници Цивилне заштите и мјесне заједнице из поплављене куће евакуисали су једну породицу.

 "Не знамо какву ноћ очекујемо. али ћемо се борити и ево управо смо сада пошто је вода ушла у двије куће једну породицу Томић са малим дјететом одвезли на сигурно", истакао је предсједник Савјета мјесне заједнице Бајинци Никола Думоњић.

Србац-поплаве

У општини Градишка узводно од града у Горњој Долини представници Вода Српске почели су санацију клизишта на насипу што становништву даје додатну сигурност.

"Па за сада ово може овако остати даље. Шта ће бити не знамо, али добро је и ово што су затворили ове пукотине", рекао је Миле Перић из Горње Долине.

"Могу рећи да је то требало направити љети, прије два - три мјесеца док није било воде", додао је Стево Кучић такође из Горње Долине.

Градишка-поплаве

Према прогнозама хидролога, ниво Саве у Градишци и Српцу спорије ће расти још током ноћи и сутра. Узводно од Градишке на локалитету Јасеновац водостај стагнира.