latinica  ћирилица
16/04/2018 |  13:03 ⇒ 13:03 | Аутор: СРНА

Стефановић: Београду не пада на памет да призна самопроглашено Косово

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да Србији не пада на памет да призна самопроглашено Косово, нити да уведе санкције Русији.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

"Захваљујући председнику Србије Александру Вучићу, држава не уводи санкције Русији, јер он има политичку снагу да може да одлучи тако нешто, свестан свега што је последица нечега таквог и не пада нам на памет да признамо независност Косова и Метохије. Молим вас да тако нешто не користите у смислу напада на Владу", рекао је Стефановић током расправе у Скупштини Србије.

Реагујући на прозивке посланика Српске радикалне странке да поједине италијанске фирме, након што им је истекао уговор са Владом, напуштају или се спремају да напусте српско тржиште, Стефановић је истакао да су стране компаније у посљедње четири године отвориле 170.000 радних мјеста у Србији, преносе београдски медији.

"Да ли је требало да, када је `Сименс` дошао у Србију из Немачке за коју кажете да нам је непријатељ, отпуштамо људе коју су запослени у `Сименсу`, да их наговоримо да напуштају радна места? Јел то порука? Или људима у `Џонсон електрику` и `Сваровском` да предложимо да изађу из фабрика, јер се ради о инвестицијама из земаља које су нам непријатељи", упитао је Стефановић.