latinica  ћирилица
17/04/2018 |  12:08 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Вучић: Београд штити Србе на Космету и помаже Српској

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да политика Србије није додворничка, да је чистија од других, да штити српске националне интересе и усмјерена је на заштиту српског народа на Космету и на помоћ српском народу у Републици Српској.
Александар Вучић, (РТС) -
Александар Вучић, (РТС)

Он је истакао да сарадња са Републиком Српском никада није била боља и да тако говори и предсједник Српске Милорад Додик.

"Оно што мене интересује је шта Додик има да каже данас о томе да ли му је боље Републици Српској, да ли му је лично боља сарадња са Србијом. А ту бројеви све говоре", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он је предсједнику Републике Српске захвалио за поштовање према Србији.

Према његовим ријечима, Додик је тражио начин да уради ствари добре за Републику Српску и било му је потребно да има сарадњу са властима у Србији.

"Када је Србија више помагала Српској? Никад. Када су Срби са Косова и Метохије осјећали већу подршку државе у готово немогућим условима?", упитао је Вучић.

Он је рекао да Србија води искључиво своју политику и не подлијеже притисцима, нити захтјевима које периодично добија као онај да уведе санкције Русији или протјера руске дипломате.

"Све саслушамо и све чујемо, а онда кажемо хвала, ми имамо своју политику", рекао је Вучић.

Он је подсјетио да је управо Русија уложила вето на резолуцију о Сребреници коју је 2015. године иницирала Велика Британија с циљем да Срби, уз народе Руанде, буду проглашени јединим геноцидним народом након Другог свјетског рата.

"Ставили су вето и ми Срби смо избегли ту врсту жига, стигме.... Они кажу- `Хајде, уради то против Путина`. Извините, ми имамо своју рачуницу. Своју земљу. Мој посао је да бринем о Србији. Много волим Велику Британију и САД. Све њих много волим, али ни близу као Србију", рекао је Вучић.

Он је нагласио да српски интерес није да протјерује руске дипломате.

"Са којим образложењем да дођем код амбасадора Русије у Београду Александра Чепурина и кажем - `Молим вас сада склоните једног дипломату`. Ми то морамо да урадимо. Са којим моралним оправдањем...Шта су нам лоше урадили", рекао је Вучић.