latinica  ћирилица
20/04/2018 |  10:56 ⇒ 11:11 | Аутор: РТРС

Одгођен почетак хитне сједнице ПД ПСБиХ, посланици СДА неће присуствовати

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас би на хитној сједници требало да разматра једну тачку дневног реда "Ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези са производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ".
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ  (Фото:N1) -
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ (Фото:N1)

Почетак сједнице је одгођен због недостатка кворума. На сједницу нису дошли посланици СДА, СББ, СДП-а и ДФ-а, али ни чланови Предсједништва БиХ.

Предсједавајући Клуба посланика СДА у Представничком дому Амир Фазлић рекао је, на конференцији за новинаре пред почетак сједнице, да су разлози за неприсуствовање посланика СДА то што сматрају да је сједница "непотребно сазвана и да се стварају непотребни трошкови".

Фазлић је наговијестио да ће, уколико буде кворума, одлучити да ли ће се појавити на сједници.

Он је мишљења да је циљ заказивања сједнице политизација и скретање пажње од, како каже, стварних проблема и намјера предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Младен Босић, на захтјев Клуба посланика СНСД-а, сазвао је за данас хитну сједницу овог дома.

Босић је рекао да је добио захтјев Клуба посланика СНСД-а са кратким образложењем и цитираним Изетбеговићевим изјавама. Навео је да су позвани сви они који се иначе позивају, укључујући и Предсједништво БиХ и Савјет министара.