latinica  ћирилица
20/04/2018 |  11:35 ⇒ 13:08 | Аутор: СРНА

Стефановић: Полиција неће дозволити окупљања у Хртковцима

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да полиција неће дозволити било каква окупљања у Хртковцима која су за почетак маја најавиле поједине политичке странке.
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs) -
Небојша Стефановић (Фото:http:nebojsastefanovic.rs)

Стефановић је рекао да је више политичких организација најавило могуће скупове у Хртковцима, а да држава Србија неће дозволити угрожавање јавног реда и мира и било каквих слобода грађана, преносе београдски медији.

"Грађани могу да буду потпуно спокојни. Политички скупови могу да се манифестују у Скупштини и нека тамо, на законом предвиђен начин, народни посланици сучељавају мишљења", рекао је Стефановић у Београду.

Српска радикална странка /СРС/ најавила је за 6. мај политички митинг у Хртковцима, а Демократска странка и Лига социјалдемократа Војводине контрамитинг.

Лидера СРС-а Војислава Шешеља је недавно Жалбено вијеће Механизма за међународне кривичне судове, насљедника Хашког трибунала, осудило на 10 година затвора за подстицање депортације и прогона Хрвата из Хртковаца у Војводини 1992. године.

Шешељ је рекао да је та пресуда противправна и да ће предузети одређене мјере против ње, те нагласио да ниједан Хрват није протјеран са подручја Војводине, него су сви претходно замијенили станове и куће и прошли много боље од Срба /из Хрватске/.