latinica  ћирилица
20/04/2018 |  12:39 ⇒ 12:40 | Аутор: Jutarnji list

Пуповац поменуо "Бљесак" и "Олују" у Сабору, десничари негодовали

Посланик и предсједник Самосталне демократске српске странке у Хрватском сабору Милорад Пуповац прекинуо је своје излагање у парламенту због добацивања опозиционих посланика, након што је споменуо "Бљесак" и "Олују".
Милорад Пуповац - Фото: ТАНЈУГ
Милорад ПуповацФото: ТАНЈУГ

Милорад Пуповац је подржао Драгана Јелинића за новог Државног тужиоца и упозорио да треба обезбиједити већа финансијска средства за рад тужилаца и обезбиједити да буде ослобођен притисака.

- Клуб СДСС-а очекује да у том питању нема ни подстицаја ни ометања, а, нажалост, многи предмети за ратне злочине чекају и када је у питању 'Бљесак' гдје нико није одговарао нити за један злочин почињен према српским цивилима и када је у питању 'Олуја', када нико није одговарао ни за масовне прогоне и убиства, рекао је Пуповац, пренио је Јутарњи лист.

На помен ратних операција хрватске војске и полиције "Бљесак" и "Олуја", током којих је из Хрватске протјерано више стотина хиљада Срба, десничари у Сабору су негодовали и добацивали Пуповцу, па је он прекинуо своје излагање.

Из саборске опозиције, наиме, јуче су оцијенили неозбљним избор Јелинића за Државног тужиоца у посљедњем тренутку истичући да то оставља сумњу у независно правосуђе.