latinica  ћирилица
20/04/2018 |  13:02 ⇒ 13:05 | Аутор: СРНА

Новаковић: У парламенту треба расправљати и о тешким питањима

Посланик коалиције ПДП-НДП у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Момчило Новаковић рекао је да је на данашњој хитној сједници Дома постојала била прилика да посланици изразе став о стању у БиХ када је ријеч о подизању тензија и пријетњама ратом.
Момчило Новаковић (Фото: ba.n1info.com) -
Момчило Новаковић (Фото: ba.n1info.com)

- Данас ратом пријете они који су бјежали од рата, који нису били у рату, јер да јесу, вјероватно не би пријетили, не би "одапињали ове стријеле" - навео је Новаковић.

Због недостатка кворума није одржана хитна сједница Дома сазвана на иницијативу СНСД-а о теми "Ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетебеговића у вези с производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ".

Новаковић сматра да је парламент БиХ мјесто на којем треба да се разговара о свим питањима, свиђала се она некоме или не.

- И до сада смо у парламенту расправљали о темама које се некоме нису свиђале, а некоме јесу. Са многих расправа би неки изашли, неки не би ни дошли. Парламент је мјесто гдје треба да расправљамо и о крупним и тешким питањима, као што је то требало да буде данас - навео је Новаковић.

Предсједавајући Представничког дома Младен Босић истакао је да је данашња ситуација очекивана јер су клубови странака чији посланици нису дошли на сједницу то већ најавили.

- Мислим да су предлагачи унапријед знали какав ће исход бити и да ова сједница неће бити одржана - нагласио је Босић.

Он је додао да је ово што се догађа у парламенту БиХ "очито заузимање позиција за наредне изборе".

- Очекујем да ће оваквих иницијатива бити још. Ја ћу у својству предсједавајућег испоштовати сваку, уколико је у складу са пословником, све до септембра, а од септембра немам намјеру да заказујем овакве сједнице - поручио је Босић.